Tanácsok a kiválasztáshoz!
A kelengye vásárlás utáni első újabb dilemma az etetőszék kiválasztása. Sokunkban felmerül a kérdés, hogy van-e erre a termékre szükség. És ha igen, akkor mikortól? Aztán, ha már ezt is eldöntöttük, látjuk, micsoda nagy választék van belőle. Ha műanyag, milyen állíthatósággal, székre rakható vagy asztalra rakható változatokban. Az árak viszont óriási szórást mutatnak. A legolcsóbb változatok pár ezer forinttól indulnak, de extrémebb dizájnszékek esetén meghaladhatják a 100 ezer forintot is.

Felmerül a kérdés, milyen a jó etetőszék. Kicsi, nagy, fa, netán textil, állítható vagy nem állítható magasságú, kell-e, hogy összecsukható legyen. Mivel legalább olyan bosszúság etetőszékkel mellényúlni, mint amikor valaki rossz babakocsit választ, igyekszünk bemutatni számotokra az etetőszékek előnyét és hátrányát.

Fa etetőszékek:
Hosszú ideig használható, akár több gyermeket is kiszolgáló, nagyon strapabíró etetőszékek. Akkor érdemes ezt a típust választani, ha a lakás berendezésében a fa dominál vagy ha már előre tudjátok, hogy több gyerkőcöt terveztek, mert ez az etetőszék egy gyerkőcöt is akár tizenéves koráig is kiszolgál. Általában a használat után, amikor már nincs szükség etetőszék, akkor praktikus kiegészítőkre is szétszedhető (rajzasztal, szék, fellépő, kis létra). Annyi hátránya van a fa etetőszékeknek, hogy nem csukhatóak nagyon kicsire össze, így tárolásuk egy picivel nehezebb, mint műanyag társaiké. De előnyük még, hogy könnyen tisztán tarthatóak.

Asztalra tehető etetőszékek:
Kis lakásokba ajánljuk és azoknak , akik sokat utaznak. Minden fa és vastag műanyag asztaltípushoz használható (kivéve üveg, kempingasztal és fiókos). Előnyük, hogy nagyon kis helyen elférnek a lakásban. Általában huzatuk levehető és mosható, így praktikus, amikor az étel bekoszolja az etetőszéket. Mindig ügyeljünk arra, hogy stabil asztalra helyezzük és a gyerkőc ne haladja meg az etetőszéken megadott súlyhatárt.

Műanyag állítható etetőszékek:
Általában a legtöbb kényelmi funkcióval ellátott etetőszékek, ezért azoknak ajánljuk, akiknek van elég helyük a lakásban a tárolásukhoz és szeretnék a maximumot nyújtani a gyermekeik számára. Kényelmesek, mert általában több pozícióba állíthatóak: lábtartójuk, tálcájuk és ülésük is állítható a legmegfelelőbb pozícióba. Könnyen tisztán tarthatóak, mert huzatuk általában puha PVC-ből készül, amiről csak le kell törölni a rákerült ételmaradékot. Biztonsági övüknek köszönhetően maximálisan biztonságosak. Sokuknak van tárolója az etetőszék ülése alatt, ami megkönnyíti a játékok vagy az evéshez szükséges eszközök tárolását.

Székre tehető etetőszék:
Kis lakásokba ajánljuk és azoknak , akik sokat utaznak. Felnőtt méretű, stabil székekre tehető fel általában hevederek segítségével. Biztonsági övvel vannak felszerelve, mellyek stabilan tartják a babát. Kompakt méretűek, így könnyen kicsire összecsukhatóak, így kényelmesen szállíthatóak. Többségük magasítóként is használható, így amint már nincs szükség az etetőszékre, lehetséges, hogy sima székként (Baby Top), pelenkázótáskaként (Tomy) vagy sima magasítóként használható.